Køb en ny computer på SU

Skal du til at starte på ny uddannelse og mangler en ny computer, så kan det være svært at finde råd til den hvis du ikke har et arbejde, eller nogle gode forældre som gerne vil betale den for dig. Det kan også være svært at finde ud af hvilken computer og skærm du skal købe, det findes der hjælp til og jeg vil prøve at hjælpe dig med hvor og hvad du skal gøre før studiestart.

Hvilken computer skal du købe

Det kan være svært at vælge hvilken pc du skal købe, fordi hvad skal den kunne for at du får mest muligt ud af den, nogle ting der er vigtige når du skal købe en ny bærbar computer til skolebrug kan være følgende.

  • Cpu
  • Harddiske
  • Ram

Cpu

Det er vigtigt at sikrer dig selv en god cpu når du skal købe ny bærbar, da cpu’en er din computers hjerte som skal pumpe kræfterne rundt til de forskellige dele, derfor er det vigtigt at du får en bærbar med en stærk cpu da en computer, hurtigt kan føles meget langsom hvis cpu’en ikke er ret stærk. En optimal cpu er som minimum en nyere i5’er disse cpu’er er lavet til at kunne håndtere en masse data på samme tid, dette kan betyde meget når du sidder i skolen og laver flere forskellige ting på din computer på samme tid.

Harddiske

Harddisken på din computer er det sted hvor din data bliver gemt, det har en stor betydning fordi hvis du ikke kan gemme alle dine dokumenter på din computer, uden at skulle slette gammelt så kan det ende med at du kommer til at slette noter, gamle opgaver som kan være en hjælp i senere opgaver. Derfor er det vigtigt at når du køber ny pc at du som minimum har 500 gb plads, det er endnu bedre hvis du vælger at købe en computer med 1000 gb plads på, hvis du vil være ekstra sikret så køber du det som en SSD, som er en harddisk som kan overføre data ekstremt hurtigt, dette vil hjælpe dig i opstart af din pc og generelt bare gøre din pc hurtigere.

Ram

Ram er også vigtige for din computer, da det er dem som alt data bliver sendt igennem når du bruger den, derfor skal du helst købe nogle ram som er hurtige og som minimum købe 8 gb, hvis du gerne vil spille spil på den også så kan det være en god ide at købe en pc med 16 gb.

Hvor meget koster det

Det kan koste en del penge at købe en ny bærbar da en bærbar bare er en del dyrere end en stationær computer, derfor skal du regne med at komme til at skulle betale minimum 8.000 kr. for en ny bærbar, men hvis du vil være fremtids sikret så koster det 10.000 – 12.000 kr. så får du en bærbar som fungere i fremtiden, men det kan være svært at få råd til den derfor kan kviklån være den bedste mulighed for dig, hvis du selv skal betale for den, hvis du vælger kviklån så får du den bærbar du gerne vil have, og skal kun betale en lav ydelse hver måned.